29 maart 2017

Chocolademousse met aquafaba

Oké, pure chocola is gezond. Daar zijn we het volgens mij inmiddels over eens. Maar chocolademousse? Hoe gezond je pure chocolade ook is, die toegevoegde slagroom en suiker maken het toch een stuk minder gezond.

Gelukkig heb ik de oplossing voor je! Deze chocolademousse is namelijk vrij van toegevoegde vetten en een stuk minder calorierijk dan een normale chocolademousse. Wat je daar voor nodig hebt? Kikkererwten.

Of eigenlijk: het vocht uit een blik kikkererwten. En nee, niet schrikken nu. Ik beloof je dat het heerlijk is! Dit vocht noem je aquafaba en is in de vegan wereld ontzettend populair. Je kan er alles mee maken van vegan meringues tot vegan mayo of dus chocolademousse. Groot voordeel is dat je, als je pure chocolade gebruikt, een vegan mousse maakt die echt stukken gezonder is dan normale mousse maar minstens net zo lekker. Zelfs Laurens, die niet eens van chocolademousse houdt, vond dit recept een succes. Dus mocht je weer eens zin hebben in een culinair experimentje, of gewoon trek hebben in chocola, go for it!Voor 4 porties
Ingrediënten:
  • 150 gram pure chocolade
  • Het vocht van 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • 1-2 eetlepels agavesiroop of maple syrup
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding:
  • Smelt de chocolade au bain-marie tot het helemaal gesmolten is. Zet aan de kant om een beetje af te koelen.
  • Doe het vocht van de kikkererwten in een grote kom en klop met een mixer tot je stijve pieken hebt. Het zal er bijna hetzelfde uitzien als opgeklopte eiwitten. Doe hier de agave en vanille bij en klop nog even stevig door. 
  • Giet de chocolade bij de aquafaba en vouw dit voorzichtig maar snel door het mengsel. Verdeel over vier schaaltjes en laat een uurtje opstijven in de koelkast. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...