7 maart 2016

Zweedse chocoladebollen

Vriendin Laura kwam bij mij eten en dat is doorgaans een recept voor veel lachen, veel wijn, domme kookblunders (ken je deze nog?) en ontzettend lekker eten. Haar meest recente bezoek was niet anders, ook niet qua blunders.

Gelukkig was het toetje een ongecompliceerd gerecht waar geen messen, pannen of hete ovens aan te pas kwamen dus hebben we deze ballen zonder problemen kunnen maken. En ze hebben ons beide prettig verrast. De koffie in deze chocoladehapjes maakt ze erg interessant en de suiker en havermout geven deze balletjes een heerlijke bite. Zeker als je bedenkt hoe makkelijk het is om ze te maken, zijn deze absoluut voor herhaling vatbaar. 



Recept van Culy.nl
Ingrediënten:
  • 60 gram boter, op kamertemperatuur
  • 120 gram havermout
  • 125 gram suiker
  • ½ tl vanille extract
  • 1 eetlepel espresso
  • 1 ½ el cacaopoeder
  • 5 eetlepels kokosrasp

Bereiding:
  • Klop de boter, suiker en vanille door elkaar met een spatel. Het hoeft niet luchtig te worden. Roer hier vervolgens de espresso en cacao doorheen tot je een glad mengsel hebt. Meng hier ten slotte de havermout door. 
  • Doe de kokosrasp in een schaaltje. Rol van het havermoutmengsel zo’n 14-16 ballen. Het helpt als je het mengsel even stevig aandrukt. Rol ze dan door de kokosrasp. Leg op een bord en laat 2 uur opstijven in de koelkast. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...