20 januari 2016

Vacherin met aardbeien

Dit spektakelstuk zette mijn schoonmoeder met kerst op tafel bij een diner bij mijn zwager en schoonzusje. Een fantastische afsluiter van een heerlijk diner. Nu hadden wij met Oud en Nieuw nog een leuk diner gepland, dus wilde ik graag dit dessert ook eens maken.

Het leuke van dit dessert is dat je alles voor kan bereiden, zolang je hem maar niet in elkaar zet. Dus maak je meringueplakken, snijd de aardbeien en klop je slagroom. Hoef je voor het serveren alleen nog maar even alles op elkaar te leggen en te genieten van de complimenten van je gasten.

Dit recept komt uit een boek, maar ik heb alleen een foto van de pagina met het recept. Mocht je weten uit welk boek dit komt, let me know! EDIT: Dit recept komt uit Het Grote Bakboek



Ingrediënten:
  • 3 eiwitten
  • 175 gram fijne suiker
  • 1 tl maïzena
  • 25 gram pure chocolade, geraspt
  • 175 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • 450 ml slagroom, stijfgeklopt met 2 el suiker
  • 250 gram aardbeien

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 140 graden. Klop de eiwitten stijf, terwijl je beetje bij beetje de suiker toevoegt. Als de eiwitten stijf zijn, spatel je er de maïzena en geraspte chocolade door. Verdeel het eiwitmengsel in drieën en maak hier op een met bakpapier bekleedde bakplaat rechthoekige stukken van gelijke grootte van (ongeveer 10x25 cm). Bak deze stukken zo’n 2,5 uur, of tot ze goed droog zijn. Laat afkoelen. 
  • Smelt de kleine stukjes chocolade en besmeer hier de bovenkanten van de drie plakken meringue mee. Snijd de aardbeien in de lengte doormidden. Beleg één van de plakken met wat slagroom. Verdeel hier wat aardbeien over. Leg hier de volgende meringue op, en herhaal de stappen. Leg dan de laatste plak er op, verdeel ook hier de slagroom over en maak af met een rijtje aardbeien. 
  • Is het lekkerst als je hem na het in elkaar zetten gelijk opeet.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...