15 augustus 2014

Boekreview: De Zilveren Lepel Pasta

Wat de Grote Larousse Gastronomique is voor de Franse keuken, is De Zilveren Lepel voor de Italiaanse keuken. De orginele versie is inmiddels al 60 jaar oud maar nog steeds een van de best verkopende kookboeken op het gebied van de authentieke Italiaanse keuken.

De Zilveren Lepel Pasta is het broertje hiervan, en die focust zich helemaal op, je raadt het nooit: pasta! En nu is er een paperback versie van dit juweel. Dit boek biedt meer dan 350 klassieke en moderne recepten voor pastagerechten: droge pasta, verse pasta, lang, kort, gevuld en in allerlei vormen. Uit alle streken van Italië, voor alle gelegenheden en van één persoon tot een groots familiediner.

Dit boek heeft alles: achtergrondinformatie, duidelijke en niet te moeilijke recepten en prachtige fotografie en illustraties. De recepten laten je vooral zien dat pasta nog veelzijdiger is dan je misschien al dacht, en dat de vorm van je pasta van invloed is op de saus die je erbij kiest. Zoek je het perfecte recept voor pastadeeg? Het staat in dit boek, inclusief duidelijke foto instructies. Zoek je een vegetarisch recept? Je vindt het hier. Wil je eens iets anders? In dit boek staat zelfs een recept voor volkorenfussili met seitan, paddenstoelen en tofu.

Heb ik dan niks op- of aan te merken op dit boek? Nee. Ik vind hem fantastisch. Ik zeg: ga hem kopen! Je vindt hem voor €19,99 onder andere op bol.com.

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk of PR-bureau. Dit is niet van invloed op mijn mening of het hier boven geschreven stuk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...