19 juli 2013

Aardbeien-mascarponetaart met oreobodem

Bedenk het maar. Een toetje dat anderhalf uur in het snikhete openbaar vervoer overleeft, waar bij aankomst op de plaats van bestemming niets meer aan gedaan hoeft te worden en waarbij liefst geen hitte nodig is tijdens de bereiding. De keuze viel uiteindelijk op een kwarktaart. Op hoop van zege.

Gelukkig ging alles goed en was het eindresultaat een succes, mede dankzij L. die me uiteindelijk in een auto met airco naar de plaats van bestemming bracht. We hebben uiteindelijk met 4 vrouwen bijna de hele taart opgegeten. 



Ingrediënten
  • 300 gram oreo’s
  • 75 g boter, gesmolten
  • 5 blaadjes gelatine 
  • 750 gram aardbeien
  • 1 tl vanille extract
  • 125 ml slagroom
  • 5 el suiker
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 gram mascarpone 
  • 4 el bietensap (optioneel, is alleen voor de kleur) 

Bereiding
  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en bedek de bodem van de vorm ermee. Druk aan en zet in de koelkast.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de crème fraîche en mascarpone los. Zet in de koelkast. 
  • Week de gelatine 5 min. in koud water. Pureer de aardbeien en vanille met de staafmixer. Verwarm 5 el aardbeienpuree in een steelpan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree.
  • Spatel de aardbeienpuree, slagroom en het bietensap luchtig door het mascarponemengsel heen. Schep op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
De gerechten van deze week zijn afkomstig van een etentje met 3 vriendinnen. Vriendin S. maakte de koekjes bij de koffie. Nu heb ik zelf al een heerlijk chocolate chip cookierecept op mijn site staan, maar haar variant was ook erg lekker. Dat recept vind je hier. Zeker een aanrader! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...