24 juli 2013

Aardappel-makreelsalade met ei

De laatste weken zit ik een beetje in een eetsleur. Ik heb weinig inspiratie en het gebeurt me vaker dan ik leuk vind dat ik ook echt geen zin heb om te koken. Hoe het komt is me een raadsel en het zal ook wel weer over gaan, maar het maakt het op tafel zetten van iets lekkers toch wel lastig.

Gelukkig was daar vriendin Laura. Zij stuurde me een foto van een gerecht dat wij eens samen in het zonnetje aan het water gegeten hebben. “Herken je het?” schreef ze erbij. Natuurlijk herkende ik het! Een relatief simpele salade, naar recept van Allerhande. Maar zo lekker. Zo fris. Precies waar ik trek in had. Ik was blij omdat ik in ieder geval voor een avond uit mijn eetsleur was. Nu maar hopen dat die sleur ook weg blijft. 



Voor 4 personen, aangepast van Allerhande 4-2008
Ingrediƫnten
  • 800 g aardappels vastkokend, geschild 
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 4 eieren
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 4 el olijfolie
  • 2 rode paprika's, in brede repen
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1-2 el fijngehakte augurk
  • 3 bosuitjes, in ringen
Bereiding:
  • Snijd de aardappelen in dunne plakjes en kook ze in ruim water met wat zout in 10 minuten beetgaar. Voeg na 6 minuten de broccoliroosjes toe en kook deze in 4 minuten gaar. Kook intussen de eieren in 8-10 minuten hard. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel het visvlees in stukken. 
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de paprikarepen in 3-4 minuten gaar. Haal de wok van het vuur en sprenkel de azijn over de paprika. Schep de augurken erdoor. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren. 
  • Giet de aardappelen en de broccoli af en meng ze in een kom met het paprikamengsel en de helft van de bosui en de helft van de makreel. Breng de salade op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de salade over 4 borden en verdeel de rest van de makreel en de bosui erover. Garneer met de parten ei.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...