Ingrediƫnten:
- 80 gram boter
- 60 gram pure chocolade, in stukjes
- 2 tl honing
- 60 gram poedersuiker
- 3 el bloem
- 40 gram amandelmeel
- 2 eiwitten, licht geklopt
- Voor de saus
- 125 ml slagroom
- 115 gram pure chocolade
- 2 el koffie- of chocoladelikeur
- Voor de vanillemascarpone
- 125 gram mascarpone
- Merg van 1 vanillestokje
- ½ el poedersuiker
- Optioneel: frambozen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 4 kleine ovenschaaltjes in.
- Doe boter, chocola en honing in een kom en verwarm au bain Marie tot alles goed gesmolten is. Zeef suiker en bloem en voeg toe aan het chocolademengsel. Roerhier ook het amandelmeel en eiwitten doorheen. Verdeel over de bakvormpjes en bak 14-15 minuten in de oven.
- Smelt voor de saus de chocolade en slagroom samen. Voeg hier de likeur aan toe. Goed door elkaar roeren en aan de kant zetten. Meng alle ingrediƫnten voor de vanillemascarpone door elkaar en zet aan de kant.
- Doe een schep van de mascarpone op het cakeje. Overgiet met de saus en maak af met de frambozen.