3 december 2012

Eenpans-topper: Marokkaanse pilav

Voor iemand die eigenlijk niet zo gek is op rijst, heb ik de afgelopen dagen toch behoorlijk veel rijstgerechten gemaakt. Zoals deze pilav. Dit recept is een fijn eenpansgerecht en staat best snel op tafel. Bovendien kan je er eindeloos mee variĆ«ren. In deze variant deed ik ui, courgette en ras el hanout. Maar je kan er natuurlijk ook pompoen en kerriepoeder in doen. Of wortel en garam masala. Of… Nou ja, je snapt het.

Overigens heb ik de vijgen dit keer heel gelaten, maar de volgende keer snijd ik ze eerst iets kleiner. Dit at wat onhandig. Het werd er gelukkig niet minder lekker door.



Ingrediƫnten:
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • ½ courgette, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 el ras el hanout
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 250 gram basmatirijst
  • 500 ml kippenbouillon
  • 6-8 gedroogde vijgen
  • Handvol fijngehakte munt
  • Handvol pijnboompitten

Bereiding:
  • Verwarm de olijfolie in een pan, en bak hierin de kip, ui en kaneelstokjes een paar minuten. Voeg dan de courgette toe en bak dit een paar minuten mee. Roer dan ook de knoflook en ras el hanout door de uien en bak dit nog een minuutje mee.
  • Doe de basmatirijst droog bij het uienmengsel en laat dit een minuutje bakken. Roer goed door om aanbakken te voorkomen. Voeg dan de bouillon toe, samen met de vijgen. Zet de pan op laag vuur, dek af en laat zachtjes pruttelen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is. Hoe lang dit duurt hangt af van je rijst, maar ga uit van 12-18 minuten.
  • Serveer de pilav bestrooid met de munt en pijnboompitten. Dit is niet alleen ter garnering maar vooral voor smaak en textuur, dus sla deze twee niet over.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...