13 oktober 2012

Tomatensoep met griesmeel en koriander van Ottolenghi

De meeste recepten van Ottolenghi zijn bewerkelijk, maar lekker. Dit recept voor tomatensoep was echter helemaal niet zo bewerkelijk. Sterker nog, ik had er alles voor in huis en zelfs met mijn suffe griephoofd heb ik deze soep kunnen maken.

Door de griesmeel is de soep heerlijk dik en vullend. Het voelt niet als een standaard licht soepje. Nee, een kom van deze rode heerlijkheid is een maaltijd op zich. En gezond, wat natuurlijk perfect is in dit griepseizoen.



Ingrediënten:
  • 3 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, grofgehakt
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 ½ tl mild paprikapoeder
  • 2 tl fijngehakte tijm
  • 50 gram korianderblad, grofgesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 gram gepelde, fijngehakte tomaten
  • 1 ½ liter water
  • 1 ½ el suiker
  • 150 gram semolina of fijn griesmeel
  • 1 ½ el citroensap
  • 3 el Griekse yoghurt

Bereiding:
  • Verhit de olijfolie in een middelgrote pan. Voeg ui, bleekselderij, gemalen koriander en komijn, paprikapoeder, tijm en de helft van de koriander toe. Bak op halfhoog vuur tot het gaar en goudbruin is. Doe de tomatenpuree in de pan en bak hem een minuuut mee. Voeg de tomaten en zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten. Roer het water en de suiker door de groenten en breng alles aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Voeg al kloppend met een garde de semolina in kleine beetjes aan de kokende soep toe. Laat 10 minuten koken en roer af en toe door. Voeg eventueel als de soep te dik is nog wat water toe. Breng op smaak met de citroensap.
  • Schep de soep in diepe borden of kommen, en garneer met wat yoghurt en de overgebleven koriander.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...