29 oktober 2012

Potato skins met ansjovis en olijven

R. kreeg een Allerhande in handen. Dat betekent dat we (lees: ik) allerlei recepten moesten gaan maken. Dit is er een van. Het recept heet in Allerhande geroosterde aardappelen, maar die naam vind ik het gerecht niet echt eer aan doen.

In Amerika kennen ze dit fenomeen als potato skins. Oftewel, de buitenkant van de aardappel, gevuld met allerlei lekkers. Zoals in dit geval ansjovis en olijf. Nu ben ik zelf gek op ansjovisfilet – ik eet ze zo uit het blikje – maar als je er niet van houdt, kan je er ook iets anders in doen. Zolang het maar zoutig is. Blokjes uitgebakken chorizo bijvoorbeeld.



Voor 4 personen, uit Allerhande 9-2011
Ingrediënten:
  • 8 middelgrote, iets kruimige aardappelen, schoongeboend
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie (46 g), uitgelekt
  • 2 el zwarte olijven zonder pit (potje 240 g), in plakjes

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aardappelen in de ovenschaal en pof ze 11 min. op vol vermogen (700 watt) in de magnetron. Laat 4 min. nagaren. Halveer de aardappelen in de lengte en schep ze met een lepel leeg tot ca. 1/2 cm van de schil.
  • Meng het aardappelkruim met de crème fraîche. Snijd de ansjovis fijn en voeg samen met de olijven toe aan het kruim. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en vul de uitgeholde aardappelen ermee. Bak de aardappelen in de oven in ca. 15 min. goudbruin. Maak eventueel af met wat Parmezaanse kaas

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...