2 maart 2015

Citroenpudding met bosvruchtencompote

Het was weer eens zover. Tijdens een onschuldig rondje foodblogs kijken, kwam ik een recept tegen waarvan ik gelijk wist dat het niet lang zou duren voor ik er zelf mee aan de slag zou gaan. Citroen heeft altijd al een streepje voor bij mij en een dessert dat er zo indrukwekkend uitziet maar dat in feite heel makkelijk is om te maken, is helemaal een winnaar.

De pudding smaakt sterk naar citroen, maar is niet te heftig. De compote voegt echt iets toe aan de pudding en maakt het een heerlijke, fruitige afsluiter na een flinke maaltijd.

Ik vond dit recept op Caroline’s blog. Caroline had het recept op haar beurt uit de Delicious en het is geschreven door Katie van whatkatieate.com. 




Ingrediƫnten:
Voor de pudding
  • 3 eieren, gescheiden
  • 75 g fijne suiker + 2 el extra
  • 250 ml melk
  • 2 el mascarpone
  • 2 citroenen, sap en schil
  • 75 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
Voor de compote
  • 200 gram bosvruchten (diepvries)
  • Sap van een halve citroen
  • 40 gram suiker
  • 1 eetlepel water
Bereiding:
  • Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voorop 180 graden.
  • Klop de eiwitten met de twee el extra suiker tot stijve pieken. Zet aan de kant. Klop de eidooiers luchtig met de 75 gram suiker. Meng hier de melk, mascarpone, citroensap- en schil en zelfrijzend bakmeel doorheen. Schep hier in twee delen de geklopte eiwitten luchtig doorheen. Giet in de ingevette ovenschaal en bak zo’n 30-35 minuten, of tot goudbruin en stevig. 
  • Doe voor de compote de bosvruchten, citroensap, suiker en een eetlepel water in een steelpan. Zet de pan op middelhoog vuur en laat het geheel zo’n 15 minuten zachtjes bubbelen, tot de bessen uit elkaar vallen en de saus dikker is geworden. Zet aan de kant om af te laten koelen. 
  • Als de pudding is afgekoeld, kan je de compote er over verdelen. Serveer op kamertemperatuur of koud, eventueel met wat slagroom.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...