19 april 2013

Poussin met peperonata en mozzarella

Heel even waande ik me in Italië. Een lekker zonnetje dat op mijn huid scheen, en samen met vriendin L. liep ik over de markt op zoek naar de perfecte poussins voor onze maaltijd. Dat het eigenlijk nog steeds steenkoud was en we over de markt op het Vredenburg in Utrecht liepen, mocht de pret niet drukken.

Na ook de rest van de ingrediënten bij elkaar gezocht te hebben, doken we de keuken in met dit als eindresultaat. En wat was het heerlijk. Perfect bij het ondergaande zonnetje en het glas wijn naast mijn bord. 



Recept van Gino D’Acampo
Ingrediënten:
  • 2 poussins
  • 2 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • ½ glas rode wijn
  • 2,5 el verse rozemarijn
  • ¼ ui in plakken
  • Voor de peperonata
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, in dunne schijfjes
  • 400 gram geroosterde paprika’s uit een pot, in repen
  • ½ el kappertjes op zout, afgespoeld
  • 50 gram ontpitte kalamata olijven
  • 1 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 bol mozzarella, uitgelekt en in plakken gesneden 

Bereiding:
  • Meng mosterd, olijfolie, rode wijn, rozemarijn en uien door elkaar. Marineer hierin de poussins voor minstens 20 minuten. Langer mag. Zet dan de oven op 180 graden en bak de poussins in zo’n 45 minuten gaar en goudbruin. 
  • Doe voor de peperonata de helftvan de olijfolie in een pan. Bak hierin de knoflook, paprika’s, kappertjes en olijven tot ze goed warm zijn. Roer er in de laatste minuut de peterselie dor. Doe dit in een ovenschaal en sprenkel hier de andere helft van de olijfolie overheen. Verdeel de mozzarella over de peperonata en zet dit nog 5 minuten onder de grill, of tot de mozzarella gesmolten en goudbruin is. 
  • Serveer de piepkuikens met de peperonata en een goed glas wijn.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...