3 januari 2013

Pavlova met frambozensaus

Het is me een raadsel waarom ik niet eerder een pavlovarecept op mijn blog heb geplaatst. Een pavlova is namelijk een ideaal toetje. Niet moeilijk om te maken, bijna iedereen vindt het lekker en je hebt er, op een paar minuten kloppen na, weinig werk aan.

Dit exemplaar maakte ik met frambozensaus, omdat de frambozen nu niet in het seizoen zijn en de frambozen uit de diepvries vaak net even te zacht en niet zoet genoeg zijn. Door er een saus van te maken, los je dat probleem snel op. 



Ingrediƫnten:
  • 4 eieren, gesplitst
  • 150 g witte basterdsuiker
  • ¼ tl vanille extract
  • 1 tl witte-wijnazijn
  • 1 tl maizena
  • 250 gram diepvriesframbozen
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom 

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop met een mixer in een vetvrije kom het eiwit en een mespunt zout tot de massa pieken begint te vormen. Klop de suiker er lepel voor lepel door tot het eiwitschuim stevige pieken vormt. Spatel de vanille, azijn en maizena erdoor. 
  • Schep het eiwitschuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat laag in de oven en bak het schuim in ca. 1 uur. Schakel de oven uit, maar laat de ovendeur dicht. Laat het eiwitschuim minstens 1 uur drogen tot de buitenkant stevig aanvoelt. 
  • Doe de frambozen met de 3 el witte basterdsuiker in een steelpan. Laat dit opwarmen tot de frambozen uit elkaar vallen en de suiker gesmolten is. Laat afkoelen. Klop de slagroom stijf. Haal de schuimtaart uit oven en schep de slagroom op de taart. Garneer de pavlova met de frambozensaus.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...