16 januari 2013

Kruidige tajine met kip en abrikoos van Maartje

Voor een etentje met een paar vriendinnen van de middelbare school besloot Maartje haar favoriete tajine op tafel te zetten. Een goede move, want haar recept was heerlijk. Zo lekker dat ik het graag een plekje geef op mijn site.

Wat is het toch fijn om vrienden te hebben die lekker kunnen koken. 



Ingrediƫnten:
  • 600 gram kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 gele en 1 groene paprika, in stukken
  • Gedroogde abrikozen (of pruimen , dadels, etc) naar smaak
  • 100 gram blanke amandelen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1-2 el maizena
  • Honing naar smaak 

Bereiding:
  • Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze met de kaneel, kurkuma, gember en ras el hanout. Verwarm dan de tajine en bak hierin de kip aan. Voeg dan de paprika en ui toe en laat even meebakken. Voeg bouillon toe tot het vlees onder staat en laat 30 minuten sudderen. 
  • Voeg de honing, abrikozen en amandelen toe en laat nog 20 minuten sudderen. Leng de maizena aan met wat koud water en roer de saus tot deze de gewenste dikte heeft. 
  • Serveer met couscous, rijst of brood.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...