12 juni 2017

Kokosbacon

Als ik tegen mensen zeg dat ik tegenwoordig bijna alleen nog maar veganistisch eet, dan zeggen mensen vaak “oh, dat zou ik echt niet kunnen hoor! Ik zou … niet kunnen missen.” Op die puntjes staat vaak kaas. Of bacon. En dat snap ik! Ik ben ook gek op kaas en bacon alleen kies ik er voor om het niet meer te eten.

Of ik het dan niet mis? Nee, want gelukkig zijn er tegenwoordig voor steeds meer dierlijke producten ook fantastische vegan alternatieven. Bijvoorbeeld voor bacon. Ik maak mijn bacon tegenwoordig van kokosschaafsel en dat is fantastich. Net zo zout en rokerig als echte bacon wat mij betreft. Nee, het smaakt niet helemaal hetzelfde maar het stilt absoluut de trek in bacon. En dat is voor mij het belangrijkste.

Deze kokosbacon is overal lekker bij. Op een broodje, op een salade, bij je andijviestamppot, you name it. Alles waar je gewone bacon bij zou doen kan prima aangevuld worden door deze kokosbacon. En heb je nou geen ambities om vegetariër of veganist te worden? Helemaal prima, doe lekker waar jij blij van wordt! Maar dan nog daag ik je uit om dit recept eens te proberen. Gewoon omdat het leuk is! 😊Ingrediënten:
  • 50 ml sojasaus
  • 1 flinke theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 175 gram kokossnippers

Bereiding:
  • Verwarm een oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng sojasaus, paprikapoeder en maple syrup in een grote kom goed door elkaar. Doe hier de kokossnippers bij en meng voorzichtig met een spatel tot alle marinade is opgenomen en alle kokossnippers bedekt zijn met het mengsel. Dit duurt even, dus blijf geduldig mengen.
  • Strooi het kokosmengsel uit over de bakplaat en verdeel in een gelijkmatige laag. Doe in de voorverwarmde oven en roer na 5 minuten om. Herhaal dit proces tot je kokosbacon er ongeveer 15-20 minuten in heeft gezeten waarbij je dus elke 5 minuten even omschept.
  • Je bacon is klaar als het mooi goudbruin is. Haal de bakplaat uit de oven en laat helemaal afkoelen. Je bacon is dan lekker knapperig. Luchtdicht verpakt is de bacon wekenlang houdbaar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...