11 april 2016

Maple-kaneel granola met olijfolie uit de koekenpan

Zelf granola maken is hip. Inmiddels weten we als consument steeds beter wat er wel en niet in ons eten zit en of we dat in ons lijf willen stoppen. Steeds vaker komen we tot de conclusie dat we al die toegevoegde geraffineerde suikers niet willen eten, dus maken we het maar zelf.

Nu maak ik mijn granola meestal in de oven en dat levert één issue op: de randjes verbranden of je moet echt elke vijf minuten roeren. Ain’t nobody got time for that. Dus besloot ik dat dit ook gewoon in de pan moest kunnen. En dat klopt! Deze granola is in vijf minuten klaar, net zo lekker en knapperig als uit de oven en een stuk minder arbeidsintensief. I like it!



Ingrediënten:
  • 150 gram havermout
  • 3 flinke handenvol noten/zaden/pitten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el maple syrup of honing
  • 1 tl kaneel
  • Eventuele andere ingrediënten zoals geraspte kokos, gedroogd fruit, etc

Bereiding:
  • Meng de olijfolie, maple syrup en kaneel door elkaar. Zet aan de kant. Hak de noten eventueel fijn. Ik gebruikte een combi van amandelen, pompoenpitten en zonnebloempitten. 
  • Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur en doe hier de havermout en noten en zaden in. Blijf regelmatig omroeren tot de noten lekker geurig zijn en de havermout iets goudkleurig begint te worden. Zet het vuur laag en giet het olijfoliemengsel over de havermout heen. Blijf roeren tot alles gelijkmatig verdeeld is. 
  • Stort het mengsel op een groot bord en laat volledig afkoelen. Roer er eventueel nog wat extra’s door zoals gedroogd fruit, kokos, etc. Luchtdicht verpakt zo’n twee weken te bewaren. Erg lekker met wat (plantaardige) yoghurt en een banaantje.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...