16 december 2016

Kerstdiner voor 2: Trifle met chocoladecake, vanillekwark, port en vijgenjam

Als we aan Kerst denken, denken we vaak aan grote tafels vol met eten en allemaal familie bij elkaar. Maar misschien hou jij net als ik niet zo van grote groepen, en vind je een Kerstdiner met alleen je geliefde meer dan prima. Of misschien heb je een avondje gepland met alleen een vriend of vriendin en wil je toch een lekker kerstdiner op tafel toveren. Geen probleem! Ik laat je deze week een driegangenmenu zien voor een Kerstdiner voor 2. Niet teveel poespas, genoeg tijd om lekker samen te praten en te genieten en vooral lekker te eten. Vandaag het dessert, trifle met chocoladecake, vanillevla, port en vijgenjam.

Een trifle is echt een heerlijk klassiek toetje voor de kerst. Ideaal als je veel eters hebt omdat zo’n grote schaal altijd erg indrukwekkend is. Maar ook voor 2 personen is het een perfect einde van de maaltijd, omdat hij dan ineens een stuk verfijnder is.

Deze trifle met combineert chocoladecake met port. Zware smaken die opgetild worden door de vanillevla en frisse vijgenjam. Wellicht klinkt het wat vreemd, maar probeer het eens. Je zal niet teleurgesteld zijn. En mocht je nu voor je diner geen chocoladecake willen bakken, dan snap ik dat. Koop er gewoon maar één, de feestdagen zijn al stressvol genoeg. Maar zorg wel dat het een goede cake is!Ingrediënten:
  • 2 flinke plakken chocoladecake
  • 2 eetlepels rode port
  • 300 ml vanillekwark (ook hier geldt: kies de beste die je kan vinden)
  • 2 eetlepels vijgenjam
  • ½ eetlepel citroensap

Bereiding:
  • Sprenkel de port over de plakken cake en laat dit goed intrekken. Snijd de cake vervolgens in blokjes en doe de helft hiervan in de glaasjes. 
  • Verdeel de helft van de kwark over de glazen. Roer de vijgenjam los met het citroensap om hem iets frisser te maken. Verdeel hier de helft van over de yoghurt. Herhaal deze stappen nog eens zodat je dessert uit 6 laagjes bestaat. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...