21 juli 2014

Gepocheerde perzik in vlierbloesemsiroop

De perzik is voor mij een van de hoogtepunten wat zomerfruit betreft. Gelukkig liggen ze in deze tijd van het jaar volop in de schappen. Nadeel is alleen dat veel van de exemplaren die in de supermarkten liggen nog keihard zijn. Dat is niet erg als je ze pas een paar dagen later nodig hebt, maar het wordt wel vervelend als je ze snel op wilt eten.

De oplossing? Pocheren! Hier worden ze heerlijk zacht en zoet van en zijn op allerlei manieren eetbaar. Ik pocheerde de perziken in vlierbloesemsiroop maar als je dit niet hebt, zou je ook een zoete witte wijn kunnen gebruiken. Of een simpele suikersiroop.

Klik op meer lezen voor het recept!Ingrediƫnten:
  • 4 perziken
  • 60 ml vlierbloesemsiroop
  • 500 ml water
Bereiding:
  • Snijd de perziken in kwarten en verwijder de pit. Meng de vlierbloesemsiroop met het water. Doe alles in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10-15 minuten pruttelen, of tot de vruchten zacht zijn. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. 
  • Serveer bijvoorbeeld met wat yoghurt en fijngehakte amandelen. Het pocheervocht is ook erg lekker als verfrissend drankje met wat bruisend water en eventueel een schijfje citroen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...