24 december 2014

Gebakken banaan met kaneel en honing

Vanavond is het kerstavond, wat betekent dat we de komende dagen vooral bezig zijn met eten, tijd doorbrengen met familie, eten, gezelligheid en eten. Oh, had ik al gezegd dat we in deze tijd ook veel eten?

De kans bestaat daarom best dat je de komende dagen behoefte hebt aan een wat lichter ontbijt. Natuurlijk niet als er een uitgebreid kerstontbijt beschikbaar is, maar misschien wel zaterdagochtend als de Kerstman weer vertrokken is en je het gevoel hebt dat je de komende zes weken niets hoeft te eten.

Dit ontbijtje is licht, warm en bevat een flinke hoeveelheid kaneel. Dat brengt je bloedsuikerspiegel weer op peil waardoor je sneller herstelt van het (over)eten en de grote hoeveelheid zoetigheid die je misschien op hebt.

Overigens doet dit ontbijtje het ook prima op een normale dag en met een schepje ijs erbij is het een heerlijk toetje.



Voor 1 persoon
Ingrediënten:
  • 1 niet te rijpe banaan
  • 1 tl honing
  • ½ tl kaneel
  • 2 el water
  • ½ el olijfolie of kokosolie

Bereiding:
  • Snijd de banaan in dikke plakken. Doe de olie in een pan op middelhoog vuur en laat goed warm worden. Leg hier de plakken banaan in. Draai ze om als ze aan één kant mooi goudbruin zijn geworden. 
  • Meng de honing met de kaneel en het water. Giet dit mengsel over de bananen als ze aan beide kanten goudbruin zijn geworden. Schud even om, en serveer meteen in een kom. Giet de saus die in de pan achterblijft over de bananen heen. 

Fijne feestdagen!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...